Mandig mandag: Colin Firth

mandag 2. februar 2009
[mandigmandaglogo.gif]
"One hit wonders" er en betegnelse brukt om artister som slår gjennom med en enorm hit for aldri mer å bli lagt merke til. Blant disse finner du Joan Osbourne (One of us), Charlene (Never been to me <- Den bør du få med deg) og C.W. McCall (Convoy).

Men har du hørt om "one hit handsome"? Det er ukas mandige mann, en mann som kun er kjekk i et eneste stykke TV-serie. I sannhet kunne denne bloggposten være dedikert til Mr Darcy (BBC-utgaven), men jeg er for usikker på meg selv til å ta et slikt vågalt grep. Derfor:Colin Firth (Mr. Darcy altså)

Lite er kjent om denne skuespilleren, annet enn at han bor på gården Pemberley, tjener mer enn 10 000 i året, er en fantastisk rytter, og er et gjennomgodt menneske. For ikke å nevne at han har det vakreste lille triste blikket sitt.Om et bilde sier mer enn tusen ord, sier en video mer enn en roman:


Dersom du ikke har sett videoen over, gjør det nå! Er du fortsatt ikke overbevist? Se her da:Nylig gikk maleriet av Firth (som normalt henger på godset Pemberley) på auksjon for en drøy årslønn (12 thousand pounds!). Fans av skuespilleren og serien presset prisen til det dobbelte av hva auksjonshuset hadde forventet. Mr Darcy donerte hver eneste krone til veldedighet. Han har så stort hjerte! Med dagens kurs tilsvarer prisen 120 000 kroner. Du ville vel ikke heller hatt en Unni Askeland?Colin Firth (Mr Darcy, mener jeg) har ved flere anledninger forsøkt seg i andre roller. IMDB-filmografien hans er lang som et vondt år, men det eneste som egentlig betyr noe er seks episoder basert på Jane Austens roman "Stolthet og fordom", vist første gang på BBC i 1995. Serien selges til stadighet til skampris hos Platekompaniet, så plukk opp din kopi umiddelbart! (Oslo city er åpen til kl 22.)

(NB: Noen vil tro Stolthet og fordom var en film som kom ut for et par år siden. Dette er feil. Andre vil kanskje påstå at Mr Darcy ikke eksisterer. Jeg påstår det samme om det Snåsakailln, Lommemannen og påskeharen, men jeg plager ikke deg med det, så la meg være i fred!)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Da jeg så Mamma Mia sammen med det kvinnelige alibiet i sommer var det 90 % kvinnfolk i salen. Da Colin Firth dukket opp på skjermen sukket minst 90 % av de i salen.

Scholiast sa...

Han er jo knusbedårende i Love Actually også, da..

Anonym sa...

Mr Darcy er virkelig den STORE drømmemannen.

Syns det er litt morsomt at de har valgt å kalle Colin Firths rollefigur i Bridget Jones for Darcy ;)

Firth er søt i mange andre roller, men i BBC-utgaven av Stolthet og fordom er han rett og slett skli-av-stolen-kjekk :)

(btw: flørta litt med en fyr som var littegrann yngre enn meg (22), og vi kom til å snakke om romantiske filmer og favoritter. Jeg nevnte at Stolthet og fordom var min favoritt, selv om det strengt tatt var en TV-serie. Han sa: Å? Var det noe de sendte på TV da du var ung?)

chicida sa...

haha, beste scenen i hele serien!

Legg inn en kommentar