Kjøkkentjeneste: Amerikanske pannekaker

søndag 28. desember 2008
Homoer er som kjent veloppdragne, renslige og flinke med mat, barn og blomster. I den forbindelse vil jeg dele dagens tredje pannekakerøre med deg. For det å lage amerikanske pannekaker etter amerikansk oppskrift er ikke bare-bare. Ikke kan du stole på målenhetene (og du må vite at tablespoon ikke er spiseskje).
Redigert 31.12.2008: Her har jeg uttrykt meg meget uklart. Det jeg mente å si, var at du ikke må stole på oppskriften som sier en tablespoon. Fysj så salt og ekkelt og fryktelig det ble. Og det var så mye bakepulver at pannekakene bruste.
Uansett, etter to pannekakerører i søpla, og ei lillesøster som var nær ved å miste all tro på storebroren sin, gjør jeg deg en skikkelig kjøkkentjeneste og presenterer herved

AMERIKANSKE PANNEKAKER


1-2 porsjoner om du er vanlig amerikaner
3-5 porsjoner om du tilhører middelklassen

Ingredienser (sånn cirka)
350 gram siktet hvetemel
En ittebitteliten klype salt
1 - 2 teskjeer sukker (ha i mer om du vil ha dem søtere)
2 - 2,5 strøkne teskjeer bakepulver

1 egg
3 dl melk
1 spiseskje smeltet smør

Fremgangsmåte
Bland de tørre ingrediensene godt. Lag en grop i melet hvor du heller oppi pisket egg, smeltet smør og halvparten av melken. Rør jevn og spe på med resten av melken. Deigen skal være veldig tyktflytende, et sted mellom vaffelrøre og kjeksdeig.

Stek pannekakene på middels varme til du ser bobler på oversiden. Snu og stek i et minutt til.

---

På pannekakene bør du jo aller helst servere lønnesirup. Bor du i Byen får du kjøpt dette hos Gutta. Om du bor lenger ut i periferien er det en Ultra på Brynsenteret. Bor du i Bergen har de lønnesirup på Deli de Luca. Bor du på landsbygda, flytt. Eventuelt kan du heller ha nyrørt blåbærsyltetøy som du har plukket selv i den lille skogen du eier. (Se bildet over)

Her er en video som viser fremgangsmåten, men oppskriften er litt for salt og litt for bakepulverhelvete.



Northern American:How To Make American Pancakes

13 kommentarer:

Anonym sa...

Nå ble jeg akutt sulten.

John T. sa...

Visp i vei! :)

Anonym sa...

Flink homo du er. Jeg trenger hjelp emd garderopen min. Hjelper du en håpløs hetro stakkar

Anonym sa...

Er amerikanske pannekaker det samme som lapper?

John T. sa...

Nei, lapper er nærmere sveler. Feite, tunge, søte surmelkspannekaker. Utrolig deilig det også, men disse amerikanske pannekakene er lette, luftige og friske nok til å spise som frokost. (En gang i blant.)

John T. sa...

Pastor Trond: Jeg skrudde sammen en garderobe så sent som i forrige uke (ikke helt alene riktig nok. Eller, for å være helt ærlig så så jeg mest på. Men jeg fikk med meg hvordan det hang sammen.) Så uansett, bare si i fra.

ithil sa...

Denne vil jeg prøve ut en dag! *sjekke kjøleskapet* Kanskje imorgen, jeg har noen egg til overs!

Håper disse pannekakene blir bedre enn de jeg fikk til frokost dagen før jeg reiste hjem fra NYC i mars.

ithil sa...

Vellykket forsøk! :D Neste gang prøver jeg å steke dem med norske jorbær inni :D

John T. sa...

Ithil, søta: Bra. Flink pike. :)

Anonym sa...

huh - hva er en tablespoon dersom ikke det er en spiseskje?

John T. sa...

I hear ya'. Her har jeg vært latterlig uklar. Se for øvrig redigeringen.

Støvkorn sa...

Åh, dette må prøves :) Nå har jeg riktignok bodd over there et halvt års tid, men spiste aldri mye med pannekaker av en eller annen merkelig grunn.


Men jo, det jeg egentlig skulle si var at hvis lndsbygda har Meny butikk i nærheten så finns lønnesirup der også ;)

Anonym sa...

Uhm, bare sånn at du vet det... I oppskriften i videoen må du legge merke til forskjellen mellom tsp = teaspoon og tbsp = tablespoon.

3 ts bakepulver
og
1 ts salt

ikke 3 ss og 1 ss.

Legg inn en kommentar